Watersport

 

We wonen middenin De Wieden en hebben daarmee het nodige water om ons heen. We weten aardig onze weg door de kanalen, vaarten en slootjes en over meren als de Beulaker, Grote en Stille Belter, het Wiede, het Zuideindiger Wiede, Gieterse Meer en Molengat. Onze eerste boot samen was een Rhea 430 met eerst een Mariner 15 en daarna een Yamaha 30 pk. Daarna gingen we voor een Twister 550 met een indeling naar eigen wens (dus zonder stuurconsole).

Aafke vaart

Varen

De eerste jaren voeren we met een driecilinder Evinrude E-tec 90 pk maar toen we moesten kiezen russen een goede inruildeal of een reparatie werd dat een 115 pk viercilinder. In onze boot varen we rustig genietend door de mooie natuur en zo op zijn tijd gaan we even ergens liggen of zwemmen of naar de waterskibaan op de Stille Belter. Onze boot kan het prima doen dus dan gaan we even lekker waterski├źn, wakeboarden en kneeboarden.

Yerke in our boat

Aafke wakeboarden

Onze surfplanken zijn via Mark vertrokken en hij is nu meer van het kitesurfen. Ook zijn FJ is weer naar een nieuwe eigenaar gegaan. Anke’s zeilboot (de Splash “Blue Pearl”) werd te weinig gebruikt en heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Het geld is gebruikt voor haar Hawaii trip tijdens haar uitwisselingsjaar. We hebben ook nog twee kayaks en een Canadese kano die we soms gebruiken en uitlenen.

Hoe dan ook: we wonen hier prachtig en met mooi weer zijn we meestal op het water te vinden! We blijven tegenwoordig steeds vaker ’s zomers lekker werken en dan elke avond en elk weekend┬á varen en plannen dan de zomervakantie helemaal aan het eind. O ja, en we hebben nog meer met boten. Op 19 april 1991 zijn Hank en ik naar oude traditie met een Gieterse punter getrouwd!

Punterhuwelijk