sep 102014
 

In 2015 ga ik als ondersteuner van team Climb4Hope mee naar Alped’Huzes. Ons doel is om minimaal 20.000 euro in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het team bestaat uit naaste familieleden, vrienden en bekenden die lopend of fietsend de berg op gaan en mensen die het team ter plekke ondersteunen. Daarnaast sluiten steeds meer mensen en bedrijven aan die ons willen helpen bij het maken van publicitaire middelen, met fondsenwerving, door te doneren, door veilingen aan te bieden, te bieden op veilingen, enzovoorts.

Kanker is een vreselijke ziekte. Het kan iedereen overkomen en de strijd is meestal oneerlijk. De perspectieven van mensen die de diagnose gesteld krijgen, zijn de afgelopen decennia sterk verbeterd. Door onderzoek, kennis delen en ontwikkeling kan er steeds gerichter en beter behandeld worden. Maar nog steeds overlijden er teveel mensen aan deze vreselijke ziekte dus is er nóg meer geld nodig. Alpe d’Huzes heeft de laatste jaren tientallen miljoenen euro’s opgeleverd voor kankeronderzoek. Ik werk hier dus ik graag aan mee om tenminste iets te kunnen doen tegen deze rotziekte.

Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die met kanker te maken heeft (gehad). Ik ook en hoe dichter bij het komt, hoe harder het je raakt. Het is meer dan een diagnose en behandeling. Het is angst, woede, verdriet en vooral onmacht. Voor degene die het overkomt maar ook voor iedereen die dichtbij deze persoon staat. Het is een mengeling van mooie momenten die je heel bewust samen beleeft en zware teleurstellingen als het weer snel bergafwaarts gaat.

Team Climb4Hope zijn we met zijn allen: de deelnemers, de supporters en iedereen die helpt het sponsorbedrag bijeen te krijgen. Alpe d’Huzes gaat voor mij echter niet alleen over geld inzamelen voor het KWF. Het is de beleving samen. Het is ook het signaal afgeven aan mensen die met kanker te maken hebben dat ze niet alleen staan. Dat we meeleven, dat ook wij boos en verdrietig zijn. Dat ook wij ons machteloos voelen en het enige doen dat we kunnen doen: er zijn voor de ander en in actie komen om anderen voor de toekomst meer hoop te geven. Ik vind het belangrijk niet stil te blijven zitten , maar te zorgen dat er nog meer geld gestoken kan worden in onderzoek, kennisdelen en ontwikkeling van medicijnen en therapieën.

C4H

Daarom vraag ik iedereen in mijn omgeving om samen met ons de strijd tegen kanker aan te gaan en de mensen die het nodig hebben steun te geven. Dit kan door te doneren, te sponsoren, te bieden op veilingen of door zelf veilingitems aan te bieden. Maar je kunt ook zelf acties te bedenken en organiseren, ons tips en adviezen geven of gewoon een helpende hand bieden. Door samen met ons in actie te komen en mee te leven, maar ook naasten te gedenken, fijne herinneringen te koesteren en dit alles breed te delen. Ik hoop dat veel mensen zich rond ons team verzamelen. Hierdoor kunnen we nog meer geld bijeen brengen. Hoe meer mensen, hoe groter onze vuist tegen kanker en onze arm om de schouder van zij die het nodig hebben.