mei 112012
 

Vandaag op www.schaatsen.nl:

En Anke Prinsen zit weer in de Friese shorttrack selectie.

Negenkoppig nationaal shorttrackteam

schaatsen.nl 11-05-2012 11:22

AMSTERDAM – De indeling van de shorttrackselecties van de KNSB zijn bekend. Aan de Nationale Trainingsselectie Shorttrack, de nationale ploeg, bestaat komend seizoen uit negen rijders en twee aspirant-leden: Itzhak de Laat en Rianne de Vries.

Itzhak de Laat is samen met Rianne de Vries aspirant-lid van de nationale shorttrackploeg | Foto: Martin de Jong

De status van De Laat en De Vries is nieuw. Disciplinemanager Wilf O’Reilly legt uit waarom beide rijders als aspirant aan de selectie worden toegevoegd. “We zien dat ze heel veel talent hebben, maar ze zijn nog niet zo ver als de toppers.”

In feite is het verschil tussen de negen vaste leden van de nationale ploeg en de aspiranten vooral trainingstechnisch van aard. “Ze doen aan alles mee, maar krijgen inhoudelijk wel een ander programma”, legt O’Reilly uit. “Ze kunnen nog niet zo hard en veel trainen als een Sjinkie Knegt of een Niels Kerstholt.”

Koen Hakkenberg en Jan-Ebele van der Ree zullen komend seizoen geen onderdeel meer uitmaken van de NTS. Zij zijn opgenomen in de opleidingsploeg. Met hun vertrek bestaat de NTS uit: Annita van Doorn, Sanne van Kerkhof, Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors, Sjinkie Knegt, Freek van der Wart, Christiaan Bökkerink, Niels Kerstholt en Daan Breeuwsma.

Opleidingsploeg en Jong Oranje

De opleidingsploeg bestaat komend seizoen naast Van der Ree en Hakkenberg uit Lara van Ruijven, Björn Postma en Jeroen Sonneveld.

Niet alleen van de nationale selectie en de opleidingsploeg, maar ook van Jong Oranje is de samenstelling nu bekend. Onder leiding van Dave Versteeg zullen acht talenten aan de slag gaan. Het gaat om Roza Kooystra, Sara Rog, Leon Bloemhof, Mark Prinsen, Adwin Snellink, Dennis Visser, Dylan Hoogerwerf en Mylan Elzink.