apr 202012
 

(door Hank)
Even lekker weg samen. Onze gewonnen Giftfor2-card verzilveren in het Carlton hotel Oasis in Spijkenisse. Vrijdag en zaterdag eens een ander stukje Nederland bekijken, dan zaterdagavond weer thuis bij Mark en Anke en dan de zondag gezellig allemaal thuis.Vanochtend eerst koffie gedronken in Vlaardingen bij Gré want ein-de-lijk waren we een keer in de buurt. Na ook nog een soepje op naar het hotel.

image

Van daar met de bus naar Spijkenisse centrum. Erg spannend want we hadden geen strippenkaart maar gelukkig konden we een los kaartje kopen. In Spijkenisse kochten we een ov chip wegwerpkaart voor een dag.

image

Ik dacht dat we met de tram gingen maar we gingen onder de grond dus het was een metro. We liepen in Rotterdam nog geen minuut op straat toen we al een aanrijding zagen gebeuren. In de koopgoot zagen we een kameel. Deze twee gebeurtenissen plus alle onwetendheid met bus, tram en metro waren voor mij aanleiding om de stadse belevenissen door de ogen van een plattelandsbewoner op twitter eens lekker vet aan te zetten. Lachen! Veel reacties!

image

Grappig dat een grote reclameposter in Rotterdam gewoon kan, terwijl een heel decente poster van het museumweekend het nieuws haalde omdat die  in Utrecht te bloot zou zijn.

image

Mijn tweet over tepels op de muur kreeg ook veel belangstelling.

image

Toen gingen we naar de kunsthal dus we hoeven de komende 10 jaar niks cultureels meer te doen 🙂 .

Hank en kunst

Voor het Erasmus langs gelopen en even met de Euromast op de foto samen.

image

We liepen richting Maas, zagen de Euromast nog iets dichter bij en een deur van een parkeergarage.

image

Daar stond een bordje op dat ‘ie goed dicht moest maar iemand had dat te letterlijk gedaan.

image

Daarna gingen met de watertaxi de Maas over naar hotel New York.

image

Toen we na de koffie en hazelnootgebak weer naar de metro liepen kwamen we nog gekke oranje mannen tegen.

image

Rare jongens, die Rotterdammers.

image

De terugweg ging net zo vlot als de heen weg en nu zitten in het hotel te kijken waar we gaan eten. Alle foto’s van de momenten hieronder 🙂

* update

’s Avonds lekker gegeten bij een Beren restaurant in Spijkenisse.

Even in het hotel het zwembad in en daarna naar bed. De volgende dag prima ontbeten. Uitgechecked. Spullen in de auto gezet en die weer bij het station in Spijkenisse. Weer met de metro naar Rotterdam. ’s Ochtends op internet onder “wat te doen in 010” een actie gezien van een professionele fotoshoot. Dat leek wel leuk dus na wat heen en weer SMS’en besloten dat te doen. Wat winkeltjes bekeken en toen op naar de shoot. Was leuk! Gaan we misschien nog wel een keer doen en dan iets beter voorbereiden qua kleding en kapper en zo.

impressie van de fotoshoot bij Jimmy James

Daarna met metro naar de SS Rotterdam. Via het restaurant-gedeelte even op het achterdek gekeken.

ss Rotterdam

Daarna weer met de bus en tram naar de auto en naar huis. vanaf Lelystad een stuk door de polder gereden en zo nog wat bollenvelden mee gepakt.

Zelfportret met tulpen

Na snel nog een paar boodchappen in Ens rond 18;15 thuis bij Mark en Anke.

Meer foto’s op Facebook en op Flickr.